Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Ek Kontenjan Yetenek Sınavı

Fakültemizin Geleneksel Türk Sanatları Bölümüne yetenek sınavı ile ek kontenjandan %50 burslu 8 öğrenci alınacaktır. Başvuru için gerekli bilgiler aşağıda sunulmuştur.

SINAV TAKVİMİ :

Yetenek Sınavına Kayıt İçin Son Tarih

19 Eylül 2018 Çarşamba  Saat: 17.30

Yetenek Sınavı (Çizim)

20 Eylül 2018 Perşembe   Saat: 10.00

Yetenek Sınavı (Mülakat)

20 Eylül 2018 Perşembe   Saat: 14.00

Yetenek Sınav Sonuçlarının İlanı

20 Eylül 2018 Perşembe   Saat: 19.30

Kazananların Kesin Kaydı

21 Eylül 2018 Cuma

NOT :  Öğrenci adaylarının, Üniversitemizin Kandilli Yerleşkesindeki Kayıt Bürosuna bizzat gelerek sınav için başvuru yapmaları gerekmektedir.

KAYIT KOŞULLARI:
 ▪ Lise veya dengi bir okuldan mezun ya da mezuniyet aşamasında olmak;
 ▪ 2018 YKS sonucuna göre herhangi bir puan türünden 150 ve üzeri puan almış olmak.

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:
 ▪ 2018 YKS Sonuç Belgesi fotokopisi,
 ▪ Lise diploması veya mezuniyet belgesi fotokopisi,
 ▪ 4,5 × 6 cm boyutunda fotoğraf (1 adet)
 ▪ Ön Kayıt ve sınav giderleri için Üniversitemizin eğitim hesabına 80 TL yatırıldığına dair banka dekontu.

Hesap bilgileri aşağıda belirtilmiştir.

Banka         : Vakıfbank

Hesap İsmi : Fatih Sultan Mehmet Vakıf  Üniversitesi

Hesap No   : 00158007297253937

İban No      : TR020001500158007297253937

NOT:
  1.  Başvuru yapan öğrencilerin, sınav sabahı 08.30 – 10.00 arasında gerekli belgelerin asıllarını ve ödeme makbuzunu Kandilli Yerleşkesindeki Kayıt Bürosu’na ibraz ederek “Sınav Giriş Belgesi” almaları gerekmektedir.
  2.  Sınavlar jüri tarafından değerlendirilecek ve bu değerlendirmeden sonra kazananlar ve burs durumları yukarıda belirtilen tarihte web sayfasından ilan edilecektir.
  3.  Kesin kayıt için gerekli belgeler Üniversitemizin internet sitesinden aynı gün ayrıca duyurulacaktır.
  4.  Asıl listeden kazanan adayların kayıt işlemlerinin sona ermesinden sonra yedek listeden kontenjan dolana dek kayıtlara devam edilecektir.

YETENEK SINAVININ AŞAMALARI:

Yetenek Sınavı, Eğitim-Öğretim programları doğrultusunda iki aşamalı bir seçme sınavı olup, Aday öğrenci her iki aşamaya da girmek zorundadır.

1. Aşama :  “Uygulama” nitelikli olup, tek sorudan oluşur ve öğrenciye 3 saat süre verilir.
  Sınav Tarihi:  20 Eylül 2018  Perşembe Saat: 10.00
  Sınav Türü:  Çizim (Model / Bellek / Kurgu / Şekillendirme)
  Değerlendirme: Sınav kâğıdının değerlendirmeye girebilmesi için 100 puan üzerinden en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Ve bu puan, başarı puanını  % 70 etkiler.

2. Aşama :   “Sözlü/Mülâkat” niteliğinde olup, seçmeyi düşündüğü alanla ilgili bilgi ve yeteneklerinin değerlendirildiği oturumdur.
   Sınav Tarihi: 20 Eylül 2018  Perşembe Saat: 14.00
   Sınav Türü  : Sözlü görüşme.
   Değerlendirme: Mülakat başarı puanını %30 etkiler.

SINAVDA GEREKLİ MALZEMELER:

50 x 70 cm Duralit
2B, 3B, 4B Kurşun Kalem
Silgi
Kalemtıraş

UYARILAR:

Sınav başladıktan 30 dakika sonra gelen adaylar salona alınmazlar.
Sınavlarda özel olarak hazırlanan sınav kâğıtları kullanılır.
Adayların sınava cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, zamanı gösterme dışında işlevleri olan, saat ve bilgisayar özelliği bulunan araçlarla girmeleri, sınav süresince birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya çekilmesine yardımcı olmaları, başkalarını rahatsız edecek ve sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır.

SINAVIN YAPILACAĞI ADRES:

FSMVÜ Kandilli Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Salonları
Kandilli Mah. Rasathane Cad. Hıdrellez Sk. No: 3 Üsküdar / İstanbul

ÖZEL YETENEK SINAVI DANIŞMA HATTI:

Kandilli Yerleşkesi : 0216 460 01 90 (5045 - 5047)

Online Kurumsal
İşlemler