2018-2019 Özel Yetenek Sınavı Kayıtlarımız Başlamıştır

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
ÖZEL YETENEK SINAVI DUYURUSU

2018-2019  eğitim öğretim yılında Fakültemizin Geleneksel Türk Sanatları Bölümüne “Özel Yetenek Sınavı” ile öğrenci alınacaktır. Gerekli bilgiler aşağıda sunulmuştur:

Kontenjan Tablosu

Geleneksel Türk Sanatları % 100 BURSLU

Geleneksel Türk Sanatları % 50 BURSLU

Başvuru için son tarih : 17 Ağustos 2018  Cuma  Saat: 17.00

SINAV TARİHLERİ :
27 Ağustos 2018 Pazartesi  Günü Saat 10.00-13.00 : Özel Yetenek Sınavı (Çizim)
28 Ağustos 2018 Salı  Günü Saat 10.00: Özel Yetenek Sınavı (Sözlü/Mülakat)
31 Ağustos 2018 Cuma  Günü: Özel Yetenek Sınav Sonuçlarının İlanı

ÖN KAYIT MÜRACAATLARI:
 ▪ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı / Haliç Yerleşkesi

Sütlüce Mh. Karaağaç Cd. No : 12 Beyoğlu / İstanbul

▪  Öğrenci İşleri Kayıt Bürosu / Kandilli Yerleşkesi
                Kandilli Mh. Rasathane Cd. Hıdrellez Sk. No: 3 Üsküdar / İstanbul

NOT : İsteyen öğrenci adayları, Üniversitemizin aşağıda verilen link adresi üzerinden ilgili formları doldurmak suretiyle de kayıt yaptırabileceklerdir. Ön kayıt formundaki iletişim bilgilerinin eksiksiz doldurulması gerekmektedir.

Kayıt formu için tıklayınız

ÖN KAYIT KOŞULLARI:
 ▪ Lise veya dengi bir okuldan mezun ya da mezuniyet aşamasında olmak;
 ▪ 2018 TYT sonucuna göre herhangi bir puan türünden 150  ve üzeri puan almış olmak.

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:
 ▪
2018 YKS Sonuç Belgesi fotokopisi,
 ▪ Lise diploması veya mezuniyet belgesi fotokopisi,
 ▪ 4,5 × 6 cm boyutunda son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf (1 adet)
 ▪Ön Kayıt ve sınav giderleri için Üniversitemizin eğitim hesabına 80 TL yatırıldığına dair banka dekontu.

Hesap bilgileri

Banka         : Vakıfbank

Hesap İsmi : Fatih Sultan Mehmet Vakıf  Üniversitesi

Hesap No   : 00158007297253937

İban No      : TR020001500158007297253937

Not
            1.  İnternet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin, sınav sabahı 08.30 – 10.00 arasında gerekli belgelerin asıllarını ve ödeme makbuzunu Kandilli Yerleşkesindeki Kayıt Bürosu’na ibraz ederek “Sınav Giriş Belgesi” almaları gerekmektedir.
            2.  Sınavlar jüri tarafından değerlendirilecek ve bu değerlendirmeden sonra kazananlar ve burs durumları web sayfasından ilan edilecektir.
            3.  Kesin kayıt için gerekli belgeler Üniversitemizin internet sitesinden ayrıca duyurulacaktır.
            4.  Asıl listeden kazanan adayların kayıt işlemlerinin sona ermesinden sonra yedek listeden sırasıyla kontenjan dolana dek kayıtlara devam edilecektir.

“KAYITLI ÖĞRENCİLERİMİZİN SINAVA GİRİŞ HAKKI BULUNMAMAKTADIR.”

YETENEK SINAVININ AŞAMALARI:
                Yetenek Sınavı, Eğitim-Öğretim programları doğrultusunda iki aşamalı bir seçme sınavı olup, Aday öğrenci her iki aşamaya da girmek zorundadır.

1. Aşama :  “Uygulama” nitelikli olup, tek sorudan oluşur ve öğrenciye 3 saat süre verilir.
                Sınav Tarihi:  27 Ağustos 2018 Pazartesi  Günü  Saat 10.00-13.00
                Sınav Türü:  Çizim (Model / Bellek / Kurgu / Şekillendirme)
                Değerlendirme: Sınav kâğıdının değerlendirmeye girebilmesi için 100 puan üzerinden en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Ve bu puan, başarı puanını  % 70 etkiler.

2. Aşama :  “Sözlü/Mülâkat” niteliğinde olup, seçmeyi düşündüğü alanla ilgili bilgi ve yeteneklerinin değerlendirildiği oturumdur.
                Sınav Tarihi:  28 Ağustos 2018 Salı  Günü Saat 10.00

Sınavda Gerekli Malzemeler:
50 x 70 cm Duralit
2B, 3B, 4B Kurşun Kalem
Silgi
Kalemtıraş

UYARILAR:
Sınav başladıktan 30 dakika sonra gelen adaylar artık salona alınmazlar.
Sınavlarda özel olarak hazırlanan sınav kâğıtları kullanılır.
Adayların sınava  cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, zamanı gösterme dışında işlevleri olan, saat ve bilgisayar özelliği bulunan araçlarla girmeleri, sınav süresince birbirleriyle konuşmaları, bilgi aktarmaları, başkalarını rahatsız edecek ve sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır.

SINAVIN YAPILACAĞI ADRES:
                Kandilli Yerleşkesi
 Güzel Sanatlar Fakültesi Salonları
                Kandilli Mh. Rasathane Cd. Hıdrellez Sk. No: 3 Üsküdar / İstanbul

ÖZEL YETENEK SINAVI DANIŞMA HATTI:
                Kandilli Yerleşkesi :  0216 460 01 90   (5045 - 5046)

Haliç Yerleşkesi     :  0212 369 81 62  (4345 - 4274)

Online Kurumsal
İşlemler