FSMVÜ | Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Resmi İnternet Sitesi
Daha Eski=>
14 Kasım
Güzel Sanatlar Fakültesi | Klasik Sanatlar Dijital Teknoloji ile Buluşuyor
Üniversitemizin ortaklığında Pendik Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ilk Dijital Teknoloji Tabanlı Klasik Sanatlar Merkezi 29 Kasım’da açılıyor. Merkezde, sanal gerçeklik müzesi, kütüphane ve sanat atölyeleri yer alacak.
12 Kasım
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi | bāb Dergi Ocakta Yayında!
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi dergisi bāb Mimarlık ve Tasarım Dergisi Ocak 2020’de ilk sayısını yayınlıyor.
İslâmî İlimler Fakültesi | Tasavvuf İkliminde Kişilik İnşası
İslâmi İlimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Bulut’un, 15. yüzyılda yaşamış âlim ve şair Molla Câmî’nin Nefehâtü’l-üns kitabından derlediği kıssa ve hikmetli sözler Tasavvuf İkliminde Kişilik İnşası ismiyle yayımlandı.
Kuram Lonca | KURAM LONCA Projesi İlk Ürünlerini Verdi
İstanbul’un kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel sanat ve zanaat dallarındaki ustalığın devamlılığını sağlamak amacıyla hayata geçirilen KURAM LONCA projesinin kapanış toplantısı 25 Ekim’de Topkapı Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.
10 Kasım
Basın Yayın Halkla İlişkiler | Göztepeli, Muhalif ve Şair
Muhammed Enis Özel 1997 İzmir doğumlu. İlk şiiri 16 yaşındayken Yedi İklim’de yayımlanan bir Göztepeli.
10 Kasım
İslami Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi | Mevlid-i Nebî Sergisi Açıldı
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından Hz. Peygamber’in âlemi teşrifinin yıl dönümüne özel hazırlanan Mevlid-i Nebî Sergisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla 8 Kasım’da MÜSİAD Genel Merkezi’nde açıldı.
08 Kasım
Hukuk Fakültesi | Bakan Turhan İstanbul'un Ulaşım Vizyonunu Anlattı
Hukuk Fakültesinin düzenlediği “Şehir ve Hukuk Konuşmaları” konferans serisinin ilkine konuk olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul’un ulaşım politikalarını değerlendirdi.
07 Kasım
İslâmî İlimler Fakültesi | “Hz. Peygamber Sanatta Temsil Yoluyla Anlatılabilir”
Rektörümüz Prof. Dr. M. Fatih Andı, İslâmi İlimler Fakültesinin düzenlediği Fatih Seminerlerinin dördüncüsünde “Hz. Peygamber’i Sanatla Anlatmak” başlığında konuştu.
05 Kasım
İslâmî İlimler Fakültesi | Arapça Hikâyeler Serisi Yayınlandı
İslâmi İlimler Fakültesi öğretim görevlileri Prof. Dr. Ali Bulut ve Dr. Recep Abdülvehhâb’ın hazırladığı 4 kurdan oluşan Arapça Hikâyeler serisi, Türk ve Arap edebiyatının ortak hikâyelerinden oluşan bir eğitim seti olarak yayınlandı.
05 Kasım
Bilgisayar Mühendisliği | 4 İlde Eş Zamanlı Makine Öğrenmesi Eğitimi
Deep Learning Türkiye’nin Google Developers iş birliğiyle 4 ilde eş zamanlı düzenlediği “Machine Learning Weekend”, Üniversitemizin ev sahipliğinde 2-3 Kasım’da Haliç Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.
<=Geri
Daha Eski=>